Zakaj smrečica?

POGOJI POSLOVANJA & VARSTVO PODATKOV

Podatki o podjetju

Anja Drašler s.p., Zgornja Draga 16b, 1294 Višnja Gora
Kontakt: info@smrecica.si

Splošne informacije

Splošni pogoji spletne trgovine https://smrecica.si (Anja Drašler s.p.) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in veljajo za prodajo blaga, objavljenega na spletni strani smrecica.si spletni trgovini podjetja Anja Drašler s.p. (v nadaljevanju smrecica.si ali ponudnik). Z uporabo spletne trgovine Smrecica.si, se kot uporabnik strinjate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja, ter da se z njimi v celoti strinjate.


Velja, da z oddajo naročila v spletni trgovini, v kakršni koli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

Naročanje blaga (potek nakupa)

Ob registraciji na spletni strani Smrecica.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika
nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.


Nakup preko spletne trgovine smrecica.si je možen brez registracije, ko uporabnik lahko uporabi način »Hiter nakup« ali z registracijo na naši spletni strani.

Ko uporabnik izbere želeni izdelek, ga enostavno prenese v voziček s klikom na gumb »Dodaj v voziček«. Ko je artikel v vozičku, sistem izpiše celoten strošek nakupa ter strošek dostave.

Po kliku na gumb »Voziček« sistem izpiše povzetek oz. vsebino nakupovalnega vozička. Tukaj lahko uporabnik spreminja količino artiklov, ki jih želi kupiti ali jih izbriše iz nakupovalnega vozička. V tej rubriki lahko uporabnik uveljavlja tudi veljavne kupone in sicer z vpisom kode, ki jo najde na samem kuponu.


S klikom na gumb »Na blagajno«, uporabnik nadaljuje z nakupom. Sistem uporabnika vpraša za naslov dostave in način plačila, ponudi pa tudi možnost spremembe naslova za dostavo (in plačilo).


Dostava se vrši preko hitre pošte, ki jo zagotavlja GLS. 


Cena dostave se zaračunava glede na težo naročila in znaša med 4,60 eur in 7,90 eur.

V nadaljevanju je uporabnik voden do naslednjega in zadnjega koraka, kjer izbere način plačila: Plačilo s kreditno / debetno kartico ali preko Paypal sistema ali po predračunu.


Po plačilu in oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Še dve (2) uri po prejemu obvestila o tem, da je bilo naročilo uspešno sprejeto, ima kupec možnost odstopiti od naročila (pogodbe) brez kakršnih koli posledic s sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov info@smrecica.si oziroma s klicem na telefonsko številko +386 40 737 732 znotraj delovnega časa ponudnika (med 10:00 in 17:00 vsak delovni dan, med ponedeljkom in petkom). Na enak način in v enakem obdobju, lahko kupec prav tako spreminja oziroma popravlja uspešno oddano naročilo.


Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave, pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.


Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Predviden rok dostave je zgolj informativne narave, pri čemer velja, da je rok dostave od trenutka, ko ponudnik izdelek preda službi za dostavo, izven njenega vpliva. 

Ponudnik posledično kupcu ne odgovarja za škodo, ki bi mu morda nastala, ker je služba za dostavo prekoračila predvideni rok dostave, oziroma zaradi nastopa druge okoliščine, ki prav tako leži izven vpliva družba (npr. naravne nesreče, poplave, ipd.).

Ponudnik je prav tako prost odgovornosti v zvezi s poškodbami izdelkov, ki se zgodijo oziroma pojavijo kot posledica dostave. Vse zahtevke iz tega naslova mora kupec nasloviti neposredno na zadevno službo za dostavo.

Načini plačila, cene in akcijske ponudbe

Vse navedene cene izdelkov veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do sprejema novega cenika. Ponudba izdelkov velja dokler so izdelki prodajnega programa na zalogi oziroma v ponudbi. Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in ne vsebujejo DDV, saj ponudnik ni davčni zavezanec.

Vse cene na strani smrecica.si so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Znesek dostave se izpiše v postopku nakupa / pri zaključevanju naročanja blaga (več o tem pri “Naročanje blaga”).

Promocijske kode, kode za popust in bone je mogoče koristiti tako, da kupec kodo vpiše v za to ustrezno polje v koraku nakupa, ki je opisan v Naročanje blaga (potek nakupa).


Ponudnik kupcu izda (pošlje) račun na e-poštni naslov, ki ga je ta naveden v postopku naročanja in nakupa blaga. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


Po prejemu naročila in izvedenega plačila (Plačilne metode so opisane v naslednjem odstavku, bo ponudnik pripravljeno naročilo predal službi za dostavo v roku štirih delovnih dni

.
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– s kreditno kartico Ali debetno kartico
– Preko sistema PayPal
– Po predračunu (npr. položnica, nakazilo prek SWIFT številke, ipd.). Predračun je
potrebno izvesti v roku 3eh dni, sicer ima ponudnik pravico odstopiti od pogodbe. 

Plačilo se šteje za opravljeno z dnem, ko je dal kupec nalog za plačilo banki ali drugi organizaciji za plačilni promet. Plačilni nalog je naslovljen na Anja Drašler s.p., Zgornja Draga 16 b, 1294 Višnja Gora, IBAN SI56 6100 0002 6559 141 odprt pri banki Delavska hranilnica d.d. Ljubljana.


Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika (smrecica.si) in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.


Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). 

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.


Akcijske ponudbe na strani smrecica.si. so lahko dnevne, tedenske ali mesečne in se oblikujejo v odvisnosti od razpoložljive zaloge in povpraševanja po določenih artiklih. Podjetja (pravne osebe z s.p.-ji, d.o.o. ipd.) morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko.

Dostava

Po prejemu naročila in izvedenega plačila na podlagi plačilnih metod opredeljenih v Načini plačila, bo ponudnik naročilo pripravil in predal službi za dostavo v roku štirih delovnih dni.


Ponudnik sodeluje s službo za dostavo GLS ali katerokoli drugo, ki jo izbira po lastni presoji. Kupec bo o predvidenem roku dostave in ostalih podrobnostih obveščen iz strani dostavne službe en dan pred dostavo ali zjutraj na dan dostave. 

Odstop od nakupa in vračilo blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko kupec naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) brez razloga vrne. Zadošča, da najkasneje v roku 15 dni pošlje obvestilo na e-poštni naslov info@smrecica.si, blago pa vrne najkasneje v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu od naročila (pogodbe).


Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Anja Drašler s.p., Zgornja Draga 16b, 1294 Višnja Gora. Blago mora kupec vrniti v prvotni obliki, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da
bi bil za to kriv kupec.

 
Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Strošek vračila blaga je na strani kupca in ga krije kupec sam.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po prejemu obvestila o vračilu blaga oz. po prejemu vrnjenega blaga. 


Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), naj kupec TAKOJ reklamira pošiljko kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru skritih poškodb pošiljke pa je prejemnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 7-ih dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem,
da predhodno skupno z nami ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave.

Politika zasebnosti

Upravitelj spletne trgovine smrecica.si, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih
podatkov (ZVOP-1-UPB1)
zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih
uporabnikov.


Za potrebe poslovanja Smrecica.si zbira naslednje uporabnikove podatke:
• ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu smrecica.si.
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.


Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.


Na vaš računalnik lahko smrecica.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd.


Omenjeni podatki, se na strežniku smrecica.si shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.


Upravitelj smrecica.si lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…


Smrecica.si zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:
– reševanje reklemacij, pošiljanje e-novic, izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani, raziskavo in analizo trga, boljše uporabniške izkušnje in oglaševanje preko družbenih medijev.

Smrecica.si bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo in kontaktno številko.
Nekatere podatke, ki jih smrecica.si zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam.
– Zunanji pogodbeni agenciji / podjetju, ki za smrecica.si izvaja spletni marketing in digitalno oglaševanje. Agencija deluje strogo v imenu in po navodilih ter nadzorom odgovornih v Smrecica.si. Izvajajo Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, remarketing ter Instagram oglaševanje.

Pravice uporabnika

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:
Pravico do izbrisa podatkov, pravico do omejevanja obdelave podatkov, pravico do dostopa podatkov, pravico do popravka, pravico do prenosa podatkov in pravico do ugovora.


Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na: info@smrecica.si uveljavlja zgornje pravice. Smrecica.si bo zahtevi ugodila v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje
osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Oglaševanje

Objave ponudnika predstavljajo prikaz osnovnih pogojev nakupa, razen če je izrecno določeno drugače v objavi.

Smrecica.si jamči za karakteristike (izgled) blaga, ki so kot take navedene na spletnem mestu smrecica.si. Zaradi tehničnih lastnosti izdelkov in “žive” narave izdelka, so možna odstopanja od dejanskega videza izdelkov na sliki.


V namene oglaševanja uporablja smrecica.si tudi storitev Google Adwords Remarketing.

To je storitev podjetja Google za uporabo remarketinga in vedenjsko ciljnega oglaševanja.

Storitev uporabljamo z namenom oglaševanja na Google Search and Display omrežju za stranke, ki so že obiskale spletno stran smrecica.si. S te storitve se lahko odjavite v Google’s Ads nastavitvah, ki se nahajajo v vašem Google profilu.


Kupec se strinja, da ga ponudnik preko elektronske pošte in/ali SMS sporočil občasno lahko obvešča o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova in telefonske številke kupca ne bo posredoval tretji osebi, razen partnerski oglaševalski agenciji, ki pa pridobljenih podatkov ne bo predelovala ali posredovala nikamor drugam, in jih bo uporabljala samo za namene oglaševanja.

Oglaševalska agencija deluje v skladu s pogoji poslovanja podjetja smrecica.si. Kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic ali SMS sporočil.

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. 

Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete.


Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

Seznam piškotkov

AdWords – A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid – Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov. (90 dni)

Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate – Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih. (Ne poteče)

Google Analytics -utma -Merjenje statistike ogleda strani. (2 leti)

Google Analytics – utmb – Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran. (30 min)

Google Analytics – utmc – Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani. (Ob zaprtju spletnegbrskalnika)

Google Analytics – utmz – Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov. (6 mesecev)

Google Analytics – utmv -Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani. (2 leti)
Google Analytics – ga Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje. (6 mesecev)
Google Analytics – cid – Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje. (6 mesecev)
https_enabled – Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https). Na sejo Hotjar pixel Piškotek meri sejo uporabnika. Na sejo
Facebook pixel  – Piškotek prepoznava aktivnost uporabnika in izboljša uporabniško izkušnjo. (1 leto)

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Za namen vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb, je določena oseba, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek epoštnega naslova info@smrecica.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.


Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Skladno s predpisi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Vklopi razum, zahtevaj račun

Družba mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping